اندازه بازار جهانی ساختمان های هوشمند در سال ۱۰۸.۰۰ ۲۰۲۳ میلیارد دلار ارزش گذاری شد و پیش بینی می شود از سال ۲۸.۵ تا ۲۰۳۰ با CAGR 2024 2030 درصد رشد کند. پذیرش روزافزون مدل سازی اطلاعات کسب و کار (BIM)، هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا (IoT)، واقعیت مجازی (VR)، رایانش ابری و تجزیه و تحلیل داده ها باعث رشد بازار می شود. علاوه بر این، محبوبیت روزافزون اتوماسیون خانگی و افزایش ترجیح نسبت به کار در خانه، رشد بازار را افزایش می دهد.
علاوه بر این، استفاده روزافزون از فناوریها برای بازیافت و استفاده مجدد از طریق راهحلهای مدیریت زباله و افزایش تقاضا برای ساختمانهای تجاری با ویژگیهای هوشمند، مانند شیشههای هوشمند، ترموستاتهای هوشمند و آسانسورهای هوشمند، انتظار میرود در دوره پیشبینی چشمانداز مثبتی برای بازار ایجاد کند.
نیاز فزاینده به سازههای انرژیکارآمد و سرمایهگذاریهای عمومی و خصوصی رو به رشد در شهرهای هوشمند، باعث رشد بازار شده است. مفهوم شهرهای هوشمند در سالهای اخیر در حال gaining traction است و ابتکارات مطلوبی توسط دولتها در کشورهای در حال توسعه در مناطق آسیا و اقیانوسیه، خاورمیانه و آفریقا، و آمریکای لاتین معرفی میشود. دولتهای این کشورها به تدریج نقشهای متنوعتری را بر عهده گرفتهاند، مانند تسهیلگران راهحلها، ناظران و استراتژیستها، با فراهم کردن اکوسیستمهای مؤثر برای راهحلهای ساختمانی. علاوه بر این، جمعیت رو به رشد نیاز به توسعه شهرهای هوشمند را ایجاب میکند، مانند نورپردازی هوشمند، حمل و نقل برقی، ساختمانهای هوشمند و سیستمهای تولید انرژی تجدیدپذیر، که محیطی مطلوب برای رشد بازار ایجاد میکند.
یک ساختمان هوشمند، سازهای است که از اینترنت اشیا (IoT) و فناوریهای خودکار برای تنظیم سیستمهای مختلف ساختمان، مانند نورپردازی، امنیت، گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع IoT استفاده میکند. استفاده روزافزون ازاینترنت اشیاء برای مدیریت کارآمد دستگاههای متصل، پیشبینی میشود که فرصتهای قابل توجهی برای صنعت ساختمانهای هوشمند ایجاد کند. به عنوان مثال، در مارس ۲۰۲۳، شرکت زیمنس، تأمینکننده زیرساختهای هوشمند، راهاندازی راهحل IoT هوشمند به نام Connect Box را برای مدیریت ساختمانهای هوشمند اعلام کردConnect Box رویکردی کاربرپسند برای نظارت بر عملکرد ساختمان، کمک به بهینهسازی انرژی و بهبود قابل توجه کیفیت هوا در داخل ساختمانهای کوچک تا متوسط مانند فروشگاههای خردهفروشی، مدارس، آپارتمانها و دفاتر کوچک در پروژههای شهرهای هوشمند ارائه میدهد.
راهحلهای ساختمانهای هوشمند با استفاده از راهحلهای خدماتی هوشمند در مدیریت زباله، مدیریت آب و مدیریت انرژی به کاهش اثرات گلخانهای کمک میکنند و بدین ترتیب به رشد بازار کمک مینمایند. افزایش تقاضا برای (OEM) وابتکارات سبز در میان تولیدکنندگان تجهیزات اصلی که بر کاهش هزینههای عملیاتی و انتشار گازهای گلخانهای تأکید میکند، تقاضا برای راهحلهای ساختمانهای هوشمند را در سالهای اخیر افزایش داده است. به عنوان مثال، در سپتامبر ۲۰۲۳، شرکت جانسون کنترلز از همکاری با BT خبر داد که هدف آن ترکیب تخصص جانسون کنترلز در اتوماسیون ساختمان و مدیریت انرژی با اتصال و خدمات دیجیتال BT است. این دو شرکت هدف داشتند تا راهحلهای نوآورانهای ارائه دهند که بهرهوری انرژی را افزایش دهد، اثرات کربنی را کاهش دهد و از شیوههای پایدار حمایت کند و به کسبوکارها در تسریع سفر خود به سمت صفر کردن انتشار کربن برای شرکتها کمک کند.
تمرکز و ویژگی های بازار
صنعت ساختمانهای هوشمند در حال تجربه یک درجه قابل توجهی از نوآوری است که ناشی از پیشرفتهای فناوری و تقاضای در حال رشد برای محیطهای ساختمانی پایدار، کارآمد و متصل است. ادغام اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در خط مقدم نوآوری در بازار قرار دارد. دستگاههای اینترنت اشیا، مانند حسگرها و کنتورهای هوشمند، برای جمعآوری دادههای بلادرنگ در مورد پارامترهای مختلف ساختمان، از جمله مصرف انرژی، اشغال، دما و رطوبت استفاده میشوند. سپس الگوریتمهای هوش مصنوعی این دادهها را تجزیه و تحلیل کرده تا عملیات ساختمان را بهینهسازی کنند، نیازهای نگهداری را پیشبینی کنند و بهرهوری انرژی را بهبود بخشند. این ادغام بینقص به ساختمانها اجازه میدهد تا نسبت به نیازهای ساکنان و محیط زیست واکنشپذیرتر و سازگارتر شوند.
بازیگران کلیدی در بازار در حال اتخاذ تصمیمات استراتژیک مانند ادغام و تملک برای تقویت موقعیت خود در بازار و افزایش سهم بازار خود هستند. به عنوان مثال، در ماه مه ۱۴۰۳، شرکت فناوری چند ملیتی سوئیس ABB با خرید بخش اتصالات الکتریکی زیمنس در چین، پیشنهادات برقرسانی خود را گسترش میدهد. این حرکت استراتژیک حضور ABB را در بازار افزایش داده و خط تولید آن را در بخش ساختمان هوشمند تقویت میکند. محصولاتی که به مجموعه ABB افزوده میشوند شامل اتصالات الکتریکی، فناوریهای خانه هوشمند، مکانیسمهای پیشرفته قفل درب و سایر راهحلهای اضافی اتوماسیون خانگی است. این محصولات برند زیمنس را طبق ترتیبات صدور مجوز حفظ خواهند کرد.
کدام بخش از بازار بیشترین سهم هوشمند سازی را دارد؟
بخش تجاری در سال ۲۰۲۳ سهم بازار ۵۳.۶ درصدی را در اختیار داشت و انتظار می رود تا سال ۲۰۳۰ بر بازار تسلط داشته باشد. سهم بزرگ بخش را می توان به افزایش اجرای راه حل های ساختمان هوشمند در شرکت های فناوری اطلاعات، مراکز خرید، استادیوم ها و مراقبت های بهداشتی نسبت داد. شرکت های موجود در بازار راه حل های فناوری مختلفی را با هدف ارائه راه حل های بهتر ارائه کرده اند که باعث رشد بخش تجاری شده است. به عنوان مثال، در مارس ۲۰۲۳، ABB Ltd. از ابزار جدید مدیریت ساختمان هوشمند خود، ABB Ability Building Analyzer رونمایی کرد که اپراتورهای ساختمان های تجاری را قادر می سازد تا مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند.
بخش مسکونی انتظار میرود در دوره پیشبینی با نرخ رشد سالانه مرکب ۲۸.۳ درصد افزایش یابد. رشد این بخش میتواند به تقاضا برای مدیریت سیستمهای گرمایش، تهویه و سرمایش (HVAC)، سیستمهای امنیتی قفل درب هوشمند، نورپردازی هوشمند منزل و کنتورهای هوشمند برای مدیریت و نظارت بر سیستمهای مکانیکی و الکتریکی ساختمان نسبت داده شود. علاوه بر این، شیوع بیماری COVID-19 استفاده از فناوریهای خانه هوشمند را برای جلوگیری از انتقال ویروس افزایش داد و چشمانداز مثبتی برای رشد این بخش در بازار ایجاد کرد. مصرفکنندگان از زنگهای درب ویدیویی برای اطمینان از عملکرد بدون تماس، جاروبرقیهای رباتیک برای نظافت خانه و دوربینهای امنیتی پیشرفته برای ایمنی استفاده کردند. همچنین، انتظار میرود این بخش از بهبود ارتباطات خط انرژی، رشد بخش الکترونیک مصرفی و افزایش درآمدهای قابل تصرف در اقتصادهای در حال توسعه بهرهمند شود.
رشد ساختمان های هوشمند جهان در کدام مناطق متمرکز هستند؟
بازار ساختمان های هوشمند آمریکای شمالی در سال ۲۰۲۳ در سطح جهانی تسلط داشت و سهم بازار ۳۵.۳ درصدی را به خود اختصاص داد. رشد بازار منطقه ای را می توان به پیشرفت در راه حل های زیرساخت دیجیتال و افزایش سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی در راه حل های شهر هوشمند نسبت داد. شرکت های فعال در صنعت ساختمان هوشمند آمریکای شمالی از نوآوری های خود برای ماندن در رقابت رونمایی می کنند.
ترند بازار در نقاط مختلف جهان
ترند های بازار ساختمان های هوشمند در ایالات متحده
بازار ساختمانهای هوشمند در ایالات متحده به طور قابل توجهی با نرخ رشد سالانه مرکب ۲۵.۹٪ از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ در منطقه آمریکای شمالی در حال رشد است. افزایش سرمایهگذاریهای دولتی در زیرساختهای دیجیتال برای تسریع انتقال کشور به سمت یک اقتصاد دیجیتال، چشمانداز مثبتی برای ساختمانهای هوشمند در ایالات متحده ایجاد کرده است.
بازار ساختمان هوشمند آسیا و اقیانوسیه
بازار ساختمانهای هوشمند منطقه آسیا و اقیانوسیه پیشبینی میشود که به عنوان سریعترین بازار رو به رشد منطقهای با نرخ رشد سالانه مرکب ۲۵.۶٪ در طول دوره پیشبینی توسعه یابد. این رشد به دلیل افزایش پذیرش ساختمان های هوشمند به دلیل افزایش شهرنشینی بالا است, نفوذ اینترنت, و تغییر تمرکز مصرف کننده بر خدمات مدیریت از راه دور از طریق فناوری اینترنت اشیا. دولت هایی مانند سنگاپور، ژاپن، هند و چین در حال سرمایه گذاری زیادی در زیرساخت های ساختمان هوشمند هستند. تمرکز اصلاح مصرف کنندگان با هدف تبدیل ساختمان های موجود خود به ساختمان های هوشمند، رشد بازار آسیا و اقیانوسیه را هدایت می کند.
بازار ساختمانهای هوشمند در هند
پیشبینی میشود از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۹ با نرخ رشد سالانه مرکب ۳۴.۶ درصد افزایش یابد. افزایش ساختوساز مسکونی به دلیل رشد جمعیت و ابتکارات دولتی برای بهبود ایمنی، امنیت و بهرهوری ساختمانها، موجب افزایش رشد بازار ساختمانهای هوشمند در هند شده است.
بازار ساختمانهای هوشمند در انگلستان
پیشبینی میشود از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ با نرخ رشد سالانه مرکب ۲۶.۶ درصد افزایش یابد. افزایش محبوبیت ساختمانهای هوشمند در انگلستان، بازیگران جهانی صنعت را ترغیب میکند تا عملیات تجاری خود را در این منطقه راهاندازی کنند و بدین ترتیب به گسترش بازار کمک کند.
بازار ساختمانهای هوشمند در آلمان
پیشبینی میشود از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ با نرخ رشد سالانه مرکب ۲۷.۷ درصد افزایش یابد. نیاز روزافزون به صرفهجویی در انرژی به طور چشمگیری موجب رشد ساختمانهای هوشمند در آلمان شده است. با افزایش هزینههای انرژی، مالکان و اپراتورهای ساختمان به دنبال راههایی نوآورانه برای کاهش مصرف و کاهش هزینهها هستند.
بازار ساختمانهای هوشمند در فرانسه
پیشبینی میشود از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ با نرخ رشد سالانه مرکب ۳۱.۵ درصد افزایش یابد. بازار ساختمانهای هوشمند در فرانسه شاهد رشد قابل توجهی است، بهویژه در پایتخت، پاریس. این شهر تقریباً ۴۵ درصد از استارتاپها در صنعت ساختمانهای هوشمند را در خود جای داده و نزدیک به ۲۷.۶ درصد از بازار ملی ساخت و ساز را به خود اختصاص داده است. فرانسه متعهد به کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی در بخش ساختمانها تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به بیطرفی کربن در ساختمانها تا سال ۲۰۵۰ است.
بازار ساختمانهای هوشمند در خاورمیانه و آفریقا
بازار ساختمانهای هوشمند در خاورمیانه و آفریقا پیشبینی میشود با نرخ رشد سالانه مرکب ۳۰.۳ درصد افزایش یابد. تقاضای بالا برای راهحلها و خدمات ساختمانهای هوشمند بهدلیل سرمایهگذاریهای کلان دولتی در شهرهای هوشمند و نفوذ قابلتوجه بازیگران جهانی بازار، انتظار میرود که رشد بازار ساختمانهای هوشمند در منطقه خاورمیانه و آفریقا را تحریک کند. دولتهای ایالتی در شهرهای مختلف خاورمیانه مانند دبی، ابوظبی، ریاض، تل آویو، استانبول، دوحه و جده قراردادهایی را به بازیگران کلیدی بازار برای پیادهسازی راهحلهای ساختمانهای هوشمند در انواع ساختمانهای تجاری ارائه میدهند.
کدام بخشهای سیستم مدیریت ساختمان امروزه بیشتر هوشمند شدهاند؟
- سیستمهای مدیریت انرژی (EMS): برای نظارت و کنترل مصرف انرژی و بهبود کارایی.
- سیستمهای کنترل HVAC: ترموستاتهای هوشمند و سیستمهای خودکار ساختمان، گرمایش، تهویه و خنکسازی را برای استفاده بهینه از انرژی مدیریت میکنند.
- سیستمهای مدیریت روشنایی: شامل کنترلهای مبتنی بر حسگر برای تنظیم روشنایی بر اساس اشغال و سطوح نور طبیعی.
- سیستمهای امنیتی: دوربینهای نظارتی پیشرفته و سیستمهای کنترل دسترسی که از هوش مصنوعی برای نظارت و هشدار استفاده میکنند.
- سیستمهای ایمنی و هشدار آتش: سیستمهای هوشمندی که نظارت در زمان واقعی و هشدارهای پاسخ اضطراری را فراهم میکنند.
- سیستمهای مدیریت یکپارچه محیط کار (IWMS): ترکیب سیستمهای مدیریتی مختلف در یک رابط واحد برای بهرهوری و مدیریت فضا.